Site-urile web costă mulți bani. Cu siguranță este o investiție. Site-ul dumneavoastră poate fi afacerea dumneavoastră, depinde de ceea ce faceți. Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți stabilirea prețurilor pentru designul unui site și cum funcționează acest lucru.
Deci cât costă un site web? Să fim sinceri, nu există un asemenea lucru cum ar fi un preț stabilit. Există atât de multe lucruri care pot determina costul unui site web încat este aproape imposibil să spunem ‘Ar trebui să cheltuiți suma X‘. Din păcate, nu merge așa!
Să încercăm să analizăm niște lucruri care pot determina costul unui site web.

Ce doriți să facă site-ul dumneavoastră?

Dacă aveți un set de servicii care nu se schimbă, puteți primi ceea ce noi numim  un brochure site (website broșură). Acesta este un site care vă arată aceleași informații despre site-urile dumneavoastră pe o perioadă îndelungată de timp. Astfel, să zicem că sunteți un contabil sau un avocat, ori o persoană din industria serviciilor, v-ar plăcea cu siguranță o broșură pentru site. Nu există nici funcții în cadrul site-ului și informațiile se vor schimba rar.

Acest lucru inseamnă că trebuie să păstrezi același site și să nu te atingi de el? În niciun caz. Hai să nu uitam că cea mai mare parte a succesului unui site web este scopul marketingului.

Dacă aveți un site broșură, trebuie să-l actualizați cu postări, diverși magneți de prospectare și informații pentru a încerca și să primiți lead-uri (prospecți).

Cel mai mare No No (Nu Nu) este de a plăti pentru un site web și niciodată să nu te atingi de el.

La o scară mai mare a investițiilor într-un site web, Brochure sites (site-urile broșură) ar costa cel puțin ca să fie create.

Pe de altă parte, câteva site-uri web au nevoie să aibă o funcționalitate specifică. De exemplu, poate doriți să vindeți produse (comerț online) SAU să aveți niște mecanisme sofisticate de căutare. Site-ul dumneavoastră ar putea să aibă sign-up-uri pentru calitatea de membri sau să aibă nevoie să afișeze anumite tipuri de informații într-un anumit fel.

Aceste tipuri de site-uri sunt un pic mai complicate de făcut și vor costa mai mult in funcție de ceea ce este nevoie să fie facut. Nu cred că există un nume pentru un site web care are nevoie de o funcționalitate specifică, dar orice site cu un conținut care este în mod regulat actualizat se numește un website dinamic.


Orice site care cere un anumit tip de funcționalitate va costa mai mult decât brochure sites (site-urile broșură).

Cine lucrează la site-ul dumneavoastră?

Daca aveti nevoie de un profesionist, veti angaja un profesionist. Când nu vă interesează, atunci nu contează pe cine angajați. Când trebuie să respectați un buget, căutați să primiți cea mai bună lucrare pentru cea mai mică sumă de bani. Cine nu caută ceva mai ieftin (un chilipir)? Ne place arta afacerii, dar trebuie să aveți mare grijă când angajați un web designer profesionist.

Puteți crede că veteranii profesioniști vor costa mai mult decât o persoană începătoare, dar totul ține de perspectivă.

Ne putem gândi la acest lucru ca la o scară. De exemplu dacă plătiți la oră, veți plăti mai puțini bani unei persoane începătoare, dar aceștia ar lucra mai încet decât un profesionist care costă mai mult dar care ar face aceeași muncă mult mai repede.

Acesta este motivul pentru care profesioniștii experimentați nu v-ar taxa pe oră. Cât de mulți oameni ar lua-o la fugă dacă cineva le-ar zice că i-ar taxa 300$/ora? Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi!

Dar un profesionist poate termina ceva într-o oră, iar unei persoane începătoare i-ar lua 4 sau 5 ore.

Dacă angajezi o agenție, există niște diferențe semnificative față de ce ar putea face un singur freelancer (o persoană care lucrează pe cont propriu). De exemplu, dacă persoana respectivă are o problemă de sănătate, proiectul tău ar putea să aibă de suferit din punct de vedere al timpului de executare. În cadrul unei agenții, o echipă de profesioniști va contribui la proiectul tău, aducând un bonus calitativ prin schimbul de opinii și viziuni diferite. Mai mulți oameni care lucrează la același proiect, fie în același timp sau prin rotație, vor avea un randament mai ridicat, proiectul derulându-se la aceeași calitate dar într-un timp mult mai rapid. Toate aceste lucruri determină costurile unui proiect web.

Ce valoare primiți?

Trebuie să vedeți site-ul vostru ca fiind o investiție în afacerea dumneavoastră. Ce investiți, ce primiți în schimb? Cu siguranță, un site web este un lucru în care investești, dar după ce a fost făcut, ați putea avea nevoie  să faceți niște marketing (promovare). Ați putea să doriți să colectați leads. Cineva ar putea avea nevoie ca site-ul să-i fie administrat.

Site-ul dumneavoastră are nevoie să fie o piesă a afacerii dumneavoastră care evoluează tot timpul. Cu cât tehnologia se schimbă, site-ul dumneavoastră ar trebui actualizat. Când apar strategii și metode noi, ar trebui să le testați și să le implementați. Nu vă faceți un site după care să-l lasați să stagneze! Acest lucru este cel mai rău lucru pe care puteți să-l faceți. Oamenii se plictisesc.

Singurul lucru pe care trebuie să îl știți despre cum funcționează site-ul dumneavoastră este faptul că oamenii vor vizita site-ul dumneavoastră și își vor face o primă impresie.

Acronimul pentru a utiliza fiecare website când este vorba de a face ceva de calitate este SECCDA. Acesta înseamnă “Și eu ce câștig din asta?” Fiecare vizitator al site-ului dumneavoastră își va pune această întrebare. Prin urmare trebuie să le livrați acel lucru.

Aceasta este marea valoare adaugată la site-ul dumneavoastră o dată ce a fost facut. Cât despre dinainte? La ce fel de valoare te poți aștepta?

La Rawvisuals.net, oferim o varietate de modele constructive pentru site-ul dumneavoastră, optimizând fiecare aspect necesar unei imagini virtuale de succes. Fie că vorbim de SEO (indexare în motoarele de căutare) sau de termenii cu privire la protecția datelor conform GDPR, oferim toate aceste servicii incluse în prețul unui website. Acest lucru ne ajută să înțelegem ce design să facem și cum să poziționăm aceste elemente cheie pe site-ul dumneavoastră pentru ca utilizatorii să beneficieze cel mai mult și să revină cu plăcere.

Aceasta este diferența între faptul că cineva a construit ceva care arată drăguț versus să aveți un site care va lucra pentru dumneavoastră!

Să trecem la elementele de bază

Deci cât costă un site web? Construim website-uri cu prețuri pornind de la 500€ și 3000€+, 500€ fiind un site web de prezentare de produs (site broșură sau landing page), 3000€+ fiind un website dedicat comerțului online cu elemente pentru motoarele de căutare specifice și număr de produse limitat. Diferențele principale între cele două categorii sunt mărimea si funcționalitatea. Prețul este determinat de cât de multă muncă a fost implicată, cât de mult a durat și câte elemente de diversitate au fost aplicate în cadrul site-ului web.

Fiecare firmă și persoană din această lume trebuie să-și plătească facturile. Nimeni nu-și permite să stea în afacere dacă sunt tot timpul sub prețul pieței.

Prețul nostru începe de la 500€ pentru un site web de tip broșură pentru că noi știm că va ieși minunat, în modul nostru de lucru incluzând și sesiuni de strategie și livrând produsul final rapid raportat la nivelul de muncă. După ce site-ul web a fost terminat, noi continuăm să lucrăm la acesta, schimbându-l odată cu afacerea dumneavoastră. Implementăm lucruri diferite bazate pe nevoi și dacă acestea nu se potrivesc, le schimbăm. Practic, aveți o echipă de profesioniști web care lucrează la site-ul dumneavoastră în timp ce vă concentrați asupra afacerii.

Rămâne, desigur, decizia dumneavoastră dacă vreți să beneficiați de serviciile oferite de noi, într-un cadru sigur, profesional, cu dovezi palpabile în urma recenziilor clienților noștri mulțumiți, sau vreți să optați pentru ceva ieftin și mediocru din punct de vedere calitativ și care va trebui să fie refăcut de la 0 în 6-12 luni.

Prin urmare, am putea spune ca prețul minim este de 500€ pentru un site web. Dacă ar fi mai puțin decât atât, probabil ați începe să vă puneți întrebările despre care tocmai am scris în articol.

CONTACTEAZĂ-NE!
CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE